vrijdag 17 februari 2012

Voorschot op de zomer......


Bij de bloemist op het plein verkopen ze allerhande zomerbloemen. Fout, dat weet ik. Maar Phloxen en Astrantia's in februari, dat is toch onweerstaanbaar! In het kader van het herontdekken van mijn nieuwe Olympus Pen body heb ik mezelf verwend met een bos Zeeuwse knoopjes. Met de Sigma 105 mm macrolens en de soft-focus instellingen van de Pen komt deze schoonheid helemaal tot haar recht!

donderdag 16 februari 2012

Niet onder de 20 graden.....


Afgelopen week, te midden van kou en wit, werd mij de vraag gesteld of ik bereid zou zijn naar het buitenland te verhuizen. Hierover hoefde ik geen moment na te denken; ja graag! Maar wel naar een land waar het nooit onder de 20 graden komt. Meteen ging mijn foto- en tuinhart sneller slaan en gingen mijn gedachten met mij op de loop. Exotische stranden, andere culturen, tropische flora en fauna wie wil dat nu niet? De Chinese Roos die ik eind vorig jaar op Madeira "ving" is toch een stuk beter voor je humeur dan de doodgevroren Rozemarijn die nu zwart en triest staat te wezen in mijn tuin?

woensdag 15 februari 2012

Pech.....


Mijn Olympus Pen is spijtig genoeg nu al kapot. Omdat ik de camera van iemand had overgekocht (nieuw in de doos, gewonnen, dus geen aankoopbewijs) helaas geen garantie. Fotograferen deed ik weer met de Powershot G7 en de Canon Eos 50D. Gaat ook goed, maar ik miste mijn Pen en de Sigma macrolens. Dus naar een officiële Olympusdealer alwaar ik 65 euro handlingkosten kon ophoesten.Na opsturen bleken de reparatiekosten 209 euro te bedragen. Niet om het één of ander, maar een nieuwe body, met twee jaar garantie, kost me slechts 189 euro! Daarnaast wil Olympus nog 25 euro verzendkosten van me ontvangen als ik de camera terug wil. Huh? Een inspectierapport kunnen ze me niet overhandigen, dus weet ik niet eens wat het manco van het toestel is. Het lijkt wel een ontmoedigingsbeleid! Boos ben ik, en teleurgesteld. Neemt niet weg dat ik verslingerd ben geraakt aan mijn Olympus Pen. Dus komt er vandaag, als het goed is, een nieuwe body binnen. Alles bij elkaar een dure grap, die Pen. Voor dat geld had ik ook een mooie lens gehad. Hopen dat ik met mijn nieuwe body meer geluk heb! Ondertussen maak ik de macro's van het smeltende ijs op onze vijver maar weer met mijn Powershotje....