vrijdag 20 januari 2012

Naar de kapper....


Deze Knotwilgen ving ik nog net voordat ze gekortwiekt werden door een grote machine. En ik altijd maar denken dat het knotten, heel idyllisch, met de hand gebeurde door ploegen verkleumde vrijwilligers. Niets van dat al, gewoon veel geraas, hap snap, en de hakselaar verpulverd direct de afgeknipte takken. In een mum van tijd een hele rij geknot. En nu maar wachten op de eerste groene puntjes in het voorjaar!

donderdag 19 januari 2012

Walking on water.....


Het leuke aan deze buurt is het vele water en de daarbij behorende watervogels. Voor mij onbekend terrein want de eendjes waren in Huijbergen dun gezaaid! En omdat het stadsvogels zijn laten ze zich ook nog eens makkelijk benaderen. Deze Gans kwam, vriendelijk waggelend, poolshoogte nemen. Voor mij een uitgelezen kans eens vogels "te oefenen". De details van deze koddige zwemmer zijn de moeite waard. Is het niet net of hij op het water loopt?

woensdag 18 januari 2012

Opgeruimd...


De slootjes, rijen Knotten, hekken en lijnen in de lucht creƫren prachtige zichtlijnen. Ik hou wel van een overzichtelijk geheel. Staat zo lekker opgeruimd.....

dinsdag 17 januari 2012

Aangenaam verrast....


Nu de natuur zich verder dan een meter van mijn keukendeur bevindt zal ik er vaker op uit moeten om foto's te scoren. Vanmorgen vroeg was een uitgelezen moment om, gewapend met dikke kleding en camera, op verkenningstocht te gaan. De Laakzone, het gebied tussen Nijkerk, Amersfoort en Bunschoten, ligt hier net buiten de wijk. Veel Knotwilgen (die ze overigens net machinaal aan het knotten waren), sloten en weilanden vol trekvogels boden een machtig uitzicht. Alles was dik wit bevroren, maar het zonnetje scheen en de hemel was strakblauw. Genieten! En ik dacht in de stad terecht te zijn gekomen, verstoken van groen en fotogenieke landschappen..... Niet dus!

maandag 16 januari 2012

Behelpen....


Nu ik nog geen actieve tuin heb, en ik de grote collectie Helleborussen die ik de afgelopen jaren had verzameld moet missen, gebruik ik het balkon zolang maar als groene etalage. Vanuit de keuken kijk ik nu op een prachtige nieuwe Kerstroos, en ook Sneeuwklokjes en Crocussen in wording ontbreken niet. En als ze straks uitgebloeid zijn: gewoon de nieuwe tuin in! Misschien dat ik het voorgenomen tripje naar Intratuin maar even moet overslaan; voor je het weet zie ik door de bolletjes het balkon niet meer.....