vrijdag 31 augustus 2012

Vlinderfluisteraar....


De tuin van het AH is een wonder; in één seizoen uitgegroeid tot een walhalla voor insecten. Het is nu tijd voor de vlinders om het tuinbeeld te regeren. Ze reageren massaal op de lokroep van de door ons aangeplante bloemenweelde. De Vlinderstruiken, Echinacea, Verbena bonariensis, Distels en het witte Wilgenroosje zijn bijzonder in trek. Als je de tuin in loopt wolken ze aan alle kanten omhoog. Het lijkt wel een professionele vlindertuin! Kleine Vos (die ik in Huijbergen jaren niet heb gezien), Gehakkelde Aurelia, Koolwitjes. De Atalanta's komen af op de rottende valappeltjes op de grond. Op een mooie, zonnige dag zitten er zo 30 tegelijk, rustend in het zand of snoepend van de nectar. Wat een kleurig spektakel!

4 opmerkingen:

marjolein vd fotokraam zei

Dan heb je dus wel erg veel succes met/in je nieuwe tuin.
Fijn weekend

Anoniem zei

Mooi, Miriam!
Hier zijn de vlinderstruiken intussen uitgebloeid, maar gelukkig hebben we nog wel wat andere vlinderlokkers. Het was hier in het noorden een erg matig vlinderjaar, waarin ik vrijwel alleen maar witjes heb gezien, maar de laatste twee weken zijn hier ook o.a. atalanta's, en kleine vossen verschenen.

Sylvia zei

Stuur er maar eens een paar hier heen dan!
Ik heb deze zomer een nieuwe vlinderstruik, zonnehoed en ijzerhard gekocht. Verder heb ik nog distels en lavendel, tuin op het zuiden, maar geen vlinders te zien hoor :-(
Wat een prachtige foto, idd een kleuren spektakel, super!

elly zei

Wat geweldig. Terwijl ze de hele zomer zo zeldzaam aanwezig waren. Misschien kom ik ze dan hier ook nog eens wat meer tegen. Deze foto is in ieder geval een vrolijk voorbeeld.