zaterdag 2 juni 2012

Uur van de waarheid....


Het onvermijdelijke is geschied..... Mijn computer is gecrasht na het verwijderen van wormen, Trojans, TDSI's en weet ik wat nog meer. Hij start niet meer en rebooten van cd lukt niet. Kan ook gewoon zijn dat de harddisk definitief overleden is. Uiteraard veel te lang geleden (wel van plan maar steeds uitgesteld) een backup gemaakt. Bergen foto's opgegaan in rook. Zucht.... Tijdelijk dan maar behelpen op een laptop van mijn lief. Mijn grootste probleem? Er is geen Photoshop op geinstalleerd. Dus met de software die bij de Olypus Pen werd geleverd. Veel mogelijkheden tot fine-tunen van de foto's biedt de software niet. Hooguit wat verzadigings- en contrastwijzigingen. Ook kan ik de foto's niet verkleinen en dus, sorry, overmacht, zal het laden van deze pagina langer duren. Het uur van de waarheid dus wat betreft mijn fotografische talenten. Opleuken van de geschoten plaatjes, beetje bijpoetsen en strak trekken gaat niet meer. Waarom wordt ik daar nou weer helemaal onzeker van...? Fijn weekend!

9 opmerkingen:

hendrike zei

oh, wat balen zeg, al je foto's...wat zonde.
Zelf gebruik ik nooit photoshop, want daar begrijp ik niks van.Wel gebruik ik Photofiltre een gratis programma met veel mogelijkheden. Misschien een idee? Als je wilt heb ik wel een link waar je het kunt vinden.

marjolein vh pl zei

Wat erg....vreselijk dat je geen back-up hebt en nu moet je ook nog eens de schuld aan jezelf geven....Leef met je mee.
Maar je foto`s zijn toch altijd van dien klasse dat ze amper bijgewerkt hoeven te worden ?
En met laden heb ik niets gemerkt, dus blog rustig verder :-0

Anoniem zei

Als deze foto representatief is voor je (vrijwel) onbewerkte foto's, dan is daar helemaal niks mis mee, Miriam. Ik heb geen idee wat voor bloem dit is, maar hij staat er fraai op.
Balen dat veel van je foto's verloren lijken te zijn. je kunt die harde schijf nog eens naar een specialist brengen, vaak valt er nog wel wat te redden van de data. Laat het in elk geval een goede leer zijn om vanaf nu echt regelmatig backups te maken.

boomkruiper zei

Ohhh Miriam wat zonde van al die verloren foto's :(
Maar deze is prachtig met die haarscherpe knopjes bovenop :)

Yvonne zei

Onzeker hoef je echt niet te zijn Miriam, deze foto is weer schitterend! Jammer van al die verloren foto's! Maar het gebeurt mij ook regelmatig dat ik een foto niet terug kan vinden op mijn back-up, ik ben ook veel te slordig!!

Ank zei

Die foto's zul je wel terug kunnen halen op de e.o.a. manier van je harde schijf er zijn mensen die daar zeer bedreven in zijn, gewoon even her en der informeren bij reparatiebedrijven.
Mooie foto is dit hoor, niks mis mee en ook het laden gaat prima.

J©NW zei

Een bekend probleem Miriam, zit zelf ook al zo'n twee weken met een laptop te spelen. Lijkt wel of de toesten op een ndere plaaten zitten, sla ze nog wel eens verkeerd aan. Deze foto is goed gelukt...das 'n hele troost, toch?
Gr Jan W

elly zei

Ohhhh jammer toch weer.
Pas maar op zo houdt je nog tijd over :-)
Maar balen IS het.

Tiny zei

Dat is zeker balen. Dat je zoveel foto's kwijt bent misschien,is hier ook wel eens gebeurd, dus we hebben allebei een externe schijf, waar alle foto's opstaan. Want ook die kunnen kapot.
Hoop dat de tip van Ank je heeft kunnen helpen.
Groetjes