vrijdag 29 juni 2012

Gretig....


Elke keer sta ik er verbaasd over hoe snel de natuur gretig gebruik maakt van de haar geboden kansen. De (vijver) sloot, pas in het voorjaar aangelegd in de achtertuin van het AH, krioelt al van het leven, Bootsmannetjes, Watertorren, kleine kikkertjes en ontzettend veel watervlooien. Vogels komen badderen en de Juffers vliegen af en aan. Na enige opstartproblemen, de temperaturen waren te laag voor de waterplanten waardoor ze niet groeiden en het water groen werd, is het water nu kraakhelder en vol bedrijvigheid. Ook de oeverbeplanting gaat als een tierelier. De Zegges staan er prachtig bij en de bloeiende Smeerwortel wordt dankbaar leegesnoept door dikke Hommels. Achterin, waar ik tijdelijk wat zaadmengsels heb gestrooid, is het helemaal één groot feest van zoemers en zwevers en zelfs af en toe een gehakkelde Aurelia. Na het overdadige geel van het Koolzaad (gaap...) kwamen de Korenbloemen in alle kleuren, de Kamille, de Bosliefjes, de Viooltjes, de Slaapmutsjes, het Bijenvoer, het Vlas, de Slangenwortel en de Zuring. De Margrieten en de Heemst staan nu op het punt de feestvreugde te vergroten met hun bloemenweelde. Zonder enig probleem is de tuin van het AH in één seizoen minstens even bedrijvig als die in Huijbergen. Het blijkt maar weer; Moeder Natuur laat er geen gras over groeien!

6 opmerkingen:

heidi zei

prachtige foto en tekst weer!
lees het altijd..zo mooi!
blijf het volgen

grtzzzzzz
Heidi

Anoniem zei

heidi zei...
prachtige foto en tekst weer!
lees het altijd..zo mooi!
blijf het volgen

grtzzzzzz
Heidi

29 juni 2012 12:28

Jan K. alias Afanja zei

Prachtige foto zo met al dat geel en blauw, de zweefvlieg past perfect in het plaatje.
Mooi dat het zo goed gaat met de nieuwe tuin en vijver. Als het natuurlijk eenmaal is gevonden, blijft het vast wel goed gaan.

Anoniem zei

Ooit heb ik me eens laten vertellen dat er een plantje is dat schilders-verdriet wordt genoemd omdat de heel aparte kleur zalm-achtig-roze zo moeilijk na te maken is door schilders.
Denk dat dit schitterende blauw ook zo genoemd kan worden.
kleuren in de natuur zijn niet na te bootsen.(dernk ik ).
Vriendelijke groet,
Ria van Eck.

J©NW zei

Hoe voelt het om de schoolwandplaat van M A Koekkoek over het slootleven nu live te mogen aanschouwen Miriam?
Je hoeft er nu niet meer ván te dagdromen, nee, je mag er nu náást dagdromen!
Prachtige foto van de zweefvlieg.
Heb een fijn weekend. Gr Jan W

marjolein vd fotokraam zei

Heerlijke blije foto
Hier was het ook één al blijdschap :-)