zaterdag 10 september 2011

Rijkdom.....


Wat me elke keer weer treft aan het einde van de zomer is de overvloedige rijkdom aan zaden, vruchten en bessen in de tuin. Zoveel kleuren, maar vooral de meest prachtige structuren. Ze vangen het lage licht, de druppels van de vochtige herfst en straks de eerste rijp op adembenemende wijze. Vooral de zaden van de Gele Morgenster ( Tragopogon pratensis) zijn met hun frêle voorkomen een plaatje.

vrijdag 9 september 2011

Geen gemopper......


 De zomer is onmiskenbaar op haar retour. De eerste herfstblaadjes liggen nat te wezen tussen hazelnoten en eikels. En nee, van mij geen gemopper over hoe slecht de zomer wel niet was. Want wat heeft mijn tuin geleefd! Ik heb nog nooit zoveel zoemers en zwevers gezien als afgelopen maanden. Dit prachtige bijtje was er één van. Ik heb geprobeerd te achterhalen om welke (waarschijnlijk solitaire) bij het gaat, maar zonder succes. Gelukkig hebben we de foto's nog!

donderdag 8 september 2011

Web-log of weg-log?Alle vertrouwen had ik erin, al duurde het wat langer, dat mijn log binnen enkele dagen weer online zou zijn. Maar niets bleek minder waar. Nieuwe ronde dus, met nieuwe kansen. Vanaf vandaag is dit mijn nieuwe, permanente, webadres. En al met al niet eens zo'n slecht idee nadat de afgelopen jaren mijn hele leven op zijn kop ging. Maar nu alle voormalig Webloggers stuurloos zijn, waar stuur ik die verhuiskaartjes nu naar toe?